Krav Maga

Krav Magan nimi tulee hepreasta ja tarkoittaa kamppailu- tai taistelulajia. Krav Maga on Israelissa käytettävä julkinen kamppailu-/taistelulaji, jota käyttävät muun muassa maan turvallisuus- ja puolustusvoimat.Krav Maga sisältää erilaisia tekniikoita, joissa taistelija taistelee yhtä tai useampaa kamppailijaa vastaan. Krav Magassa on useita ilman asetta käytettäviä tekniikoita, esimerkiksi potkuja, lyöntejä, repimistä ja kuristamista, mutta myös tekniikoita yhdistettynä erilaisiin aseisiin, kuten puukko, linkkuveitsi, erilaiset puolustuskepit, pullot ja kivet. Krav Maga omaa myös erilaisia tekniikoita, joita voidaan käyttää tulivoimia käyttäviä vihollisia vastaan.

Krav Maga luotiin Israelin armeijalle

Krav Maga sai alkunsa Israelissa vuonna 1940 Imi Lichtenfeldin aikaansaannoksena, joka ennen Israelin valtion syntymistä alkoi opettamaan taistelutekniikoita “klandestino”-juutalaisarmeijalle. 50-luvun alussa Israelin valtion syntymisen jälkeen Krav Magasta tuli julkinen taistelulajitekniikka Israelin armeijalle ja poliisivoimille sekä niiden erilaisille antiterroristi- ja erikoisjoukkojen osastoille. Tämän vuoksi Krav Maga tunnetaan enemmänkin sotilaallisena taistelulajina kuin puolustuslajina.Sotilasuransa jälkeen Lichtenfeld alkoi opettamaan Krav Magaa uudestaan Israelin yhteisölle, ja tämän seurauksena laji on pikkuhiljaa levinnyt USA:n ja Eurooppaan uutena puolustuslajina.Perusidea Krav Magassa on hallita uhkatilanne, olla päästämättä vihollista lähelle tai jos vihollinen on jo hyökännyt, saada tilanne hallintaan niin, ettei vihollinen pääsisi hyökkäämään uudestaan. Krav Maga on erittäin hyvä taistelutekniikka suljetuissa ja ahtaissa paikoissa tai useita vihollisia vastaan.

Krav Magan mukaan henkilökohtaisen puolustuksen tulisi olla

* Nopein mahdollinen.* Kaikkein voimakkain.* Ajallisesti lyhytkestoinen.* Tapahtua kaikkein luonnollisimmilla tavoin.* Kaikkein suorapiirteisin >> jos täytyy paeta, paetaan, jos halutaan jatkaa lyöntejä, lyödään.