Mainos omissa pelivaatteissa

Mainostaminen omissa tai joukkueen pelivarusteissa tai vaatteissa voi tavoittaa suuren yleisön. Mainostamisella on merkitystä niin mainostajalle kuin itse mainosta kantavalle urheilijalle. Nykyään pidämme itsestäänselvyytenä, että joukkueen harjoitusvarusteissa on sponsorin logo, mutta vain 10 vuotta sitten niin ei ollut ollenkaan; harjoitussarjan sponsorit olivat suurelta osin tuntemattomia esimerkiksi seurajalkapallossa.

Sponsorit ovat yleistyneet myös kamppailulajien treeni- sekä otteluvaatetuksessa. Eniten niitä käytetään nyrkkeilyssä ja vapaaotteluasusteissa, mutta muistakin kamppailulajeista löytyy oma joukko mainostavia tahoja.

Miksi sponsorit lähtevät mukaan mainostamaan myös varusteisiin ja pakkauksiin?

Kuten kaikessa sponsoroinnissa, yksi tärkeimmistä syistä on näkyvyys. Vaikka ottelupäiväpaita varastaa suurimman osan parrasvaloista, harjoituspakkaukset ovat se, mitä pelaajat käyttävät koko loppuviikon. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedotusvälineissä näkyvät valokuvat ja videot harjoituksista sekä lehdistötilaisuuksista antavat kaikki paljon näkyvyyttä harjoitussarjan sponsorille. Ne auttavat yhdistämään seuran arvot brändin arvoihin. Sponsorit haluavat näkyvyyden lisäksi myydä myös elämyksiä.

Rajoita mainoksien määrää

Rajoitettu määrä on parempi vaihtoehto kuin se, että mainoksia on niin paljon että vaatetus näyttää enemmän tilkkutäkiltä. Kohdennettu mainonta myös erottuu selkeämmin. On siis tärkeää löytää vain muutama tärkeä sponsori, jotka ovat valmiita sijoittamaan tarpeeksi rahoitusta toimintaan. Keräämällä paljon sponsoreita tai mainostajia voi olla vaikutus, että jotkin sponsorit sanovat sopimuksen irti sen takia, että pelipaidassa on liikaa muita mainostajia. Toisaalta sponsorit voivat tehdä myös omalaatuisia ratkaisuja mainonnassaan. Voit kätevästi shoppailla netissä ja ostaa mainostuotteita omiin mieltymyksiisi sopien.